Biznis liga Beograda

Biznis liga Beograda u streljaštvu je takmičenje koje okuplja beogradska preduzeća čiji se zaposleni rekreativno bave streljačkim sportom. Ovo ligaško takmičenje se sastoji od deset kola i održava se svake godine u periodu oktobar - maj sa dinamikom od jednog do dva kola mesečno.

Organizator Biznis lige Beograda je Streljački klub "Novi Beograd - Ušće" koji na trenutno najvećem strelištu u Beogradu (20 streljačkih mesta) pored ovog, organizuje i druga takmičenja... Ligu Beograda standardnim i serijskim vazdušnim oružjem, prvenstvena i kup takmičenja pod okriljem Streljačkog saveza Srbije, turnire, RSI i školska prvenstva.

SK "Novi Beograd-Ušće" za potrebe Biznis lige obezbeđuje oružje i opremu (za ekipe koje nemaju svoje), dijabole, mete, sudije, izradu biltena, nagrade za najuspešnije ekipe i pojedince.

Postoji mogućnost zakupa termina za trening ekipa uz instruktažu naših trenera.

U ovogodišnjoj Biznis ligi cena učešća (kotizacija) za jednog strelca iznosi 450,00 dinara (1.350,00 za ekipu) po kolu , odnosno 4.000,00 dinara (12.000,00 za ekipu) za svih 10 kola ukoliko se uplaćuje odjednom. Uplatu možete izvršiti gotovinski na samom takmičenju ili virmanski na tekući račun br. 355-1005889-34 (svrha uplate - kotizacija za Biznis ligu Beograda).

Naravno da se i ove godine od uplaćenih kotizacija izdvaja 20% u nagradni fond (za organizaciju svečanog proglašenja u maju mesecu, za pehare, medalje, diplome i za nagrade za najuspešnije pojedince).

Novitet od prošle godine je da se na osnovu rezultata postignutih na Biznis ligi Beograda određuje Reprezentacija Beograda koja se takmiči za prestižni prelazni pehar protiv reprezentacija Pančeva.Nadamo se da će se u budućnosti uključiti još neki gradovi.

Termini održavanja Biznis lige Beograda

Kolo Dan Datum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Svečano proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca biće održano po završetku 10.kola, u Kafeu «PETICA» sa početkom oko 20.00.

Propozicije

Takmičari imaju pravo nastupa isključivo vazdušnim puškama serijske proizvodnje (Crvena Zastava, Slavija, Anschutz, itd.).

Gađa se dijabolama slobodnog izbora, 20 dijabola za ocenu uz neograničen broj probnih dijabola. Vreme gađanja je 45 minuta.

Nakon opaljivanja prve dijabole u metu za ocenu, takmičaru je zabranjeno da ponovo gađa u probne mete.

Asistiranje strelcima na vatrenoj liniji je dozvoljeno uz uslov da se ne ometaju ostali takmičari.

Za vreme gađanja, iza strelca u pucaoni mogu da budu samo trener ili vođa ekipe.

Takmičenje se održava ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ekipu čine tri člana i sastav ekipe se može menjati iz kola u kolo.

Kapiten prijavljuje sastav ekipe najkasnije pre početka gađanja prvog člana ekipe.

Svaka ekipa ima pravo da prijavi rezervu, koja ima pravo nastupa za ekipu samo ako se neki član ekipe ne pojavi na vreme.

Svako preduzeće - učesnik Lige, ima pravo da prijavi neograničen broj ekipa i pojedinaca.

Pravo nastupa imaju isključivo zaposleni u preduzeću za koje se takmiče. Radi regularnosti takmičenja svi učesnici su dužni da na zahtev sudije pokažu ličnu kartu i overenu zdravstvenu knjižicu.

Pravo nastupa na Ligi neće imati aktivni strelci koji su u prethodnoj sezoni bili učesnici finala na državnom prvenstvu.

Ekipni rezultat čini zbir pojedinačnih rezultata članova ekipe.

Nakon završenog pojedinog kola Lige, obavlja se bodovanje ekipa na sledeći način: 1. ekipa 20 bodova, 2. ekipa 19 bodova, 3. ekipa 18 bodova i tako redom do poslednje plasirane ekipe.

Za konačni plasman ekipa će se računati 8 najboljih rezultata, odnosno 2 najlošija rezultata se ne računaju.

U slučaju istog broja bodova, bolje plasirana ekipa će biti ona sa većim brojem krugova. Ukoliko je i broj krugova isti, bolja ekipa je ona koja ima bolji plasman na poslednjem kolu Lige.

Za konačni plasman u pojedinačnoj konkurenciji, računa se zbir 7 najboljih rezultata, odnosno 3 najlošija se ne računaju.U slučaju istog broja krugova, bolji pojedinac je onaj koji ima bolji plasman na poslednjem kolu Lige.

Svi strelci na liniji i publika iza njih su dužni da se pridržavaju komandi linijskog sudije.

Za sve slučajeve koji nisu precizirani ovim propozicijama, primenjivaće se Pravilnik SSS.